Ez történik amikor egy művész és egy divattervező összeáll

Posted on 2017-11-17 by B. Szabó Lívia

Valójában azt a címet kellett volna adnom, hogy Ez történik amikor egy művész és egy művész összeáll. A divattervező szó hallatán talán nem mindenkinek egy művész ember ugrik be, pedig igazából azok. Tűvel és cérnával „festő” alkotók. Aki nem ért egyet, most az is egyet fog érteni. Főleg ha megnézi a 2017-es Maison Margiela által szervezett divatbemutatót, amit a divatház a párizsi Haute Couture divathétvége alkalmából tartott. Mindegyik ruha gyönyörű de van egy, amire az egész divat szakma biztosan felkapja a fejét. Ez pedig nem más mint a Benjamin Shine és John Galliano által tervezett női portré ruha. A cél az volt, hogy a női arc úgy burkolja körbe a testet mint egy fátyolos, kísérteties füst. Mit ne mondjak ez sikerült!

Ez a gyönyörű couture alkotás hónapokon át tartó tervezés eredménye, a két művész több, mint 300 órás munkával készítette a ruhát. Benjamin Shine egy angol artist aki főleg tüllből készült képeket készít, elsősorban női aktokat és portrékat. Egészen érdekes, egyedi technikát alkalmaz, gyakorlatilag a vasalót használja ceruzaként, és így lesz egy darabka anyagból életre kelt női akt.

Ezek a képek eddig főleg a falon, vagy a Bergdorf Goodman kirakatában kaptak helyet, de John Galliano-nak köszönhetően ezúttal a kifutóra is eljutott a nem mindennapi látvány. Benjamin álma végre valóra vált. Egy vele készült interjúban elmondta, hogy az egész családja a divat szakmában dolgozott, generációról generációra adták át a tűt és a cérnát, Benjamin dédnagyapjától kezdve.

A kedves dédnagypapa most nagyon büszke lehet az unokára. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a ruha végig fog söpörni a világon és nem én leszek az egyetlen akinek a tekintetét magára vonzza.