A szürke és unalmas hétköznapokra ott van a Happy Socks

Posted on 2017-11-23 by B. Szabó Lívia

A Happy Socks ötlete 2008-ban látta meg a napvilágot, Viktor Tell és Mikael Söderlindh kreativitásának köszönhetően. Az alap gondolat csak annyi volt, hogy szerettek volna egy kis vidámságot vinni a hétköznapokba. Úgy látszik, hogy ez a találmány annyira kellett a világnak mint egy falat kenyér, mert az ötlet elindulásától csupán pár hét kellett, hogy az első pár zokni lejöjjön a gyártósorról és néhány hónap elteltével már árusították is szerte a világon. Elsősorban az Egyesül Királyságban lettek figyelmesek a boldog zoknikra, ami nem is csoda, az angolok olyan furcsa dolgokat képesek magukra ölteni és egyáltalán nem számít földtől elrugaszkodott dolognak egy túlságosan színes zokni. Sőt, nincs annál érdekesebb de egyben vagányabb látvány mint skatulyából kibújt öltönyös férfi, nyakkendőben, miközben Happy Socks ficcen ki a lakkcipőből.

Viktor, a kreatív igazgató és Mikael, az értékesítésért felelős munkatárs 2008 óta számos kollekciót a piacra dobott már, mindig újabb és újabb darabokkal törnek ki a szürkeségből. A legutóbbi csodás sorozat a Beatles kollekció volt. Erről készült egy kapós kis reklámfilm is.

Hol lehet kapni?

Kényelmesen otthon a fotelből is meg lehet rendelni a zoknikat a HAPPYSOCKSHUNGARY.COM-ról.

De ha szeretnénk kicsit megfogdosni mielőtt döntünk, akkor ezt Magyarországon is megtehetjük. A La Soleil Kft. 2015 decembere óta a kizárólagos magyarországi forgalmazója a Happy Socks termékeknek.

Itt található az összes magyarországi üzlet listája:

ICONS BY BIZANC

1052 BUDAPEST, PETŐFI S. UTCA 20.

iconsbybizanc.com

SUN AND EYE – VÁCI UTCA

1052 BUDAPEST, VÁCI UTCA 9.

sunandeye.com

SUN AND EYE – ANDRÁSSY ÚT

1061 BUDAPEST, ANDRÁSSY ÚT 3.

sunandeye.com

Jaj vigyázat, negatív kritika következik!

Nem a zokniról természetesen mert arról semmi rosszat nem tudok mondani.

Sokkal inkább a Váci utca 9. alatt található üzletről. Egyik este ellátogattam oda és amikor a bolt bejáratához értem, egy vastag kötél fogadott, ami ki volt feszítve a bejárat előtt. Bent vásárlók voltak és néhány eladó. Nem nagyon értettem, hogy mi zajlik, ezért integettem az egyik lustán ácsorgó alkalmazottnak, aki véletlenül felvette velem a szemkontaktust, mutogattam, hogy bemehetek?

Rázta a fejét, hogy nem, ebben a pillanatban jobbról villámgyorsasággal jött egy másik eladó és leakasztotta a kötelet, beinvitált. Nézelődtem, nézelődtem, mire a hátam mögött az egyik bolti alkalmazott odaszólt a másiknak, hogy ne engedjen már be „többet”. Életemben nem éreztem még magam csordában álló marhának, de akkor hirtelen belém hasított az érzés. Mi az, hogy ne engedjen be többet? Miből? Állatokból? Megvadult páviánokból? Miből ne engedjen be többet? EMBEREKBŐL AKIK ÉPPEN A PÉNZÜKET KÉSZÜLNEK ELKÖLTENI NÁLATOK! De ha már van egy kis kapacitáshiány a boltban akkor miért nem súgja oda neki? Miért ordibál egyik sarokból a másikba, alázva meg minden kedves vásárlót?

Ha ez még nem lett volna elég, amikor kifelé mentem az üzletből, akkor egy magas szőke hölgy engedett ki, aki konkrétan nem köszönt. Mármint ő nem köszön senkinek, sem a kifelé távozóknak, sem azoknak a szerencsétleneknek akiket nagy kegyesen beengednek. Odaköszöntem neki újra, hátha csak nem figyelt, de erre elfordította a fejét. Nem tudom, hogy csak az aznapi rossz rezgések szerencsétlen áldozata voltam, vagy minden nap így mennek a dolgok ebben a Budapest egyik legfrekventáltabb utcájában lévő üzletben, de annyi biztos, hogy tőlük Happy Socks-ot nem veszek!