A városi hatlábúak divatja

Posted on 2017-12-13 by B. Szabó Lívia

A Sixfeet dog design oldalát már régóta követem Instagramon. Aztán végre eljött a nap, az én életembe is bekerült egy kis élőlény. Kutyás lettem, hatlábú. Évek óta terveztem, hogy szeretnék egy kutyát, utánajártam a témának, minden lehetséges fajtát megvizsgáltam, végig gondoltam, hogy melyik illik hozzám és milyen ember is vagyok valójában. Először magadat kell megismerned ahhoz, hogy meghozz egy ilyen döntést. Tudnod kell, hogy szeretsz-e túrázni vagy inkább belvárosi ember vagy, aki a lakás és a kávézó között ingázik a parkon át. Mekkora a lakás, milyen az energiaszinted és ehhez milyen energiaszinttel rendelkező kutya illik.

A kutyás ember kutyásokkal barátkozik, kutyás oldalakat nézeget és követ. Nem sok idő kellett hozzá, hogy rábukkanjak a Sixfeet-re. Megakadt a szemem a kézzel készült pórázokon, nyakörveken és hamarosan rendeltem is egyet. A póráz jó minőségű, masszív. Gyakorlatilag olyan színt választhattam, amilyet csak szerettem volna és a rendelésnél minden apró részletet átbeszéltünk, hogy milyenek legyenek a fém csatok és a kötések, így tényleg, szó szerint az én igényeimre lett szabva. Én egy 120 cm-es pórázt rendeltem ami városi sétára valóban tökéletes, kirándulásokhoz már nem szoktam használni, ha szabadba megyünk, akkor általában elengedem a kutyát. A Sixfeet kínálatában van ennél hosszabb póráz is, ha valaki jobban szereti, akkor egy állítható, 200 cm hosszúságút is választhat. Ennek egy másik nagy előnye, hogy a gazdi akár magára is kötheti és így mind a két keze szabaddá válik.

A városi kutyatartókat divatossá tevő márka iránti érdeklődésem vezetett oda, hogy készítsek egy interjút Arany Saroltával, a Sixfeet megalkotójával.

Van kutyád?

Persze, nem is tudom elképzelni az életemet kutya nélkül.

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy elindítod a Sixfeet dog design-t és mi volt a mozgatórugó a márka kialakulása mögött?

Először az fogalmazódott meg bennem, hogy valami kutyás dolgot szeretnék elindítani. Akkoriban, 2010 környékén ez még nagyon idegen volt az emberek számára. Aztán ahogy elkezdtük a termékfejlesztéseket, a kutyafelszerelésnél kötöttünk ki. A vízióm mindig az volt, hogy a kutyára es gazdájára mint egységre gondoltam es őket szeretném kiszolgálni. Eközben az állatorvosommal karöltve kifejlesztettem a vegán, búzamentes kutyasüti receptemet, amit azóta a Flash kutyapékség Sixfeet keksz néven gyárt és árul is.

Te tervezed és készíted a termékeket saját kezűleg?

Igen, én tervezem és amit tudok, azt én is kivitelezem. Ha esetleg olyan dologgal találkozom amihez nem értek, ott megkeresem azt a személyt, aki a legjobban ért hozzá.

Kik a vásárlóid?

Városi kutyások nemtől és kortól függetlenül.

Van esetleg valami különlegessége azoknak az anyagoknak amivel dolgozol?

Igen, például a textil nyakörvekhez a szalagokat mi tervezzük es itthon, a legjobb minőségben gyártatjuk. Az összes termékünket teszteljük mielőtt forgalomba helyezzük és élethosszig tartó garanciát vállalunk rá.

Hogyan készülnek az általad készített pórázok?

A csodás kötélpórázok kézzel készülnek, egyedileg vannak festve es fonva. Gyakorlatilag minden termékünk kézimunka.

Mennyire tartósak ezek a termékek ha mindennapi használat alá vannak vetve?

Vásárlói és saját tapasztalatok alapján mondhatom, hogy sok-sok évig használhatóak. Ez is volt a célunk. Nem a mennyiségi, hanem a minőségi gyártás.

Jelenleg milyen kínálat van a Sixfeet termékpalettán?

Vannak termékek kutyáknak, nyakörv, póráz, kutyapulcsi, de gondolunk a gazdákra is és nagyon kényelmes kapucnis pulcsik es ruhák készülnek nekik.

Bármekkora kutyára található nálad kiegészítő?

Természetesen igen, de ha mégsem lenne jó, akkor akármilyen méretre is örömmel elkészítünk bármit.

Egyedi rendelésekkel is meg lehet téged keresni? Mondjuk egy névre szóló kutyapulcsival vagy valami hasonlóval?

Szeretjük az egyedi megrendeléseket, örömmel veszünk reszt például egy esküvői szett kialakításában.

Honnan jött a név, hogy Sixfeet dog design?

A kutya és a gazda egységét jelenti a sixfeet szó. Ha a gazdi lenéz a kutyára, akkor a saját két lábát és a kutya négy lábát látja. Ez összesen hat láb.

Hol lehet megnézni az általad készített termékeket?

Budapesten a wonderLAB-ben és a Flash kutyapékségben találhatóak a termékeink.

Mik a távolabbi terveid? Milyen termékeket szeretnél még piacra dobni?

Jelenleg egy szuper esőkabáton dolgozunk, remélem hamarosan felkerül a palettára.