Wow kollekciót szült a Desigual és Jean-Paul Goude kollaboráció

Posted on 2018-03-05 by B. Szabó Lívia

 Akkor találkoztam először a színes patchwork márkával, amikor még csak külföldön lehetett összefutni vele az utcán. Magyarországon nem volt saját üzlete és ezért lebegett körülötte egyfajta varázslatos levegő, egy különleges felhő. Aztán sorra megnyíltak a hazai boltok és most már nem akkora nehézség hozzájutni egy-egy darabhoz, mégis újra és újra felkapom rá a fejem. A Desigual mindig egy olyan szerelem volt, ami túl színes nekem. Vágyakozón tekintek rá, felhívja a figyelmem a kirakaton keresztül, de nehezen tudom beépíteni a ruhatáramba, ezért nagyon megnézem, hogy mit veszek meg a márka kínálatából. Inkább a visszafogottabb darabok landoltak a szekrényemben.

Viszont, amit most láttam az interneten, az robbantott mindent, amit eddig a brand-ről gondoltam. A Desigual kifutóra vitt egy olyan kollekciót, aminek minden egyes darabjától megremeg a térdem. Az egész egy kollaborációnak köszönhető, mely a Desigual és Jean-Paul Goude között jött létre. Goude egyébként soha életében nem tervezett ruhákat. A francia grafikus, illusztrátor, fotós és egyben reklámfilmes szakember „Desigual Couture”-nek nevezi a kollekciót, ami persze vicces, hiszen egy olyan márka esetében, mint a Desigual, nem említhetjük a Couture szót, tekintettel arra, hogy mennyire szigorú elvárásoknak kell megfelelnie egy divat cégnek, hogy egyáltalán Couture-t gyárthasson.

De tény, hogy ez az összeállítás más, mint amit eddig láthattunk. A divat világ most tényleg felhúzta a szemöldökét, pedig eddig nem sok figyelmet fordítottak a spanyol márkára. A 2018 tavaszi/nyári kollekciót New York-ban mutatták be, a szeptemberi fashion weeken. A közel negyedórás Bohemians showt érdemes végignézni, mert különleges koreográfiával ötvözték az egyébként sem mindennapi eseményt. Ryan Heffingtonnak, egy Los Angeles-i koreográfusnak köszönhető a kissé mókásra sikerült mozgáskultúra. Az egész nem is táncra emlékeztet, inkább olyan, mint egy karikatúra, ahogy a táncosok rázzák a kezüket, fejüket, áramütés szerűen vonaglanak a kifutón. Én azt mondom ezt látni kell!

Egyébként egy kicsit megijedtem, amikor állandóan azt hallottam Couture, Couture, Couture, mert félő volt, hogy a csodás darabokhoz majd nem lehet hozzájutni. Azt gyűlölöm a legjobban, amikor meglátok valami nagyon menőt a neten, de kiderül, hogy elérhetetlen motyóról van szó, mert mondjuk csak Amerikában lehet kapni és a szállítási költség kétszer annyiba kerül, mint maga a motyó. Egyébként így jártam az Inkkas cipővel, de erről majd később írok.

Felmentem a Desigual hivatalos oldalára, hogy megnézzem, mi a helyzet, és látok egy beharangozást New Arrivals’18 név alatt, szóval azt gondolom, hogy szépen lassan elérhetőek lesznek a boltokban a „Couture” darabok. Az egész összeállítás kicsit keletiesre sikeredett, ami főleg annak köszönhető, hogy Jean-Paul Goude a családi életét is belefogalmazta a ruhákba. Egy interjú keretében elmesélte, hogy majd minden viseletben visszaköszön a felesége Karen, és ezért láthatunk keleti motívumokat az öltözékeken. Ez számomra még érdekesebbé teszi az egész repertoárt. Lehet, hogy gyakrabban fogom figyelni ezek után New In menüpontot, hátha meglátom azt a két, személyes kedvencemet, amit jó lenne a szekrényemben tudni.