Andy Warhol munkáiból készült zoknit dobott piacra a Happy Socks

Posted on 2019-08-01 by B. Szabó Lívia

Egyszer már írtam a Happy Socks-ról, részletesebben itt olvashattok róla. És most jöjjön egy jó hír, mondhatni breaking news a művészetet kedvelőknek, pontosabban a pop-art irányzat híveinek.

A Happy Socks ezúttal Andy Warhol alkotásaiból merített ihletet, és olyan jól ismert mintákból készítettek zoknit és alsóneműt, mint a híres dollárjel, vagy a szintén népszerű virág, banán, és koponya pattern.

Szerintem Andy Warhol több kötetnyi elemzést megér, főleg olyan emberek tollából, akik évek óta aktívan foglalkoznak művészettel. Ezért én nem veszem a bátorságot, hogy elkezdjem kielemezni az életművét, és azt, hogy vajon miért menő, ha a Happy Socks pont az ő tollaival ékeskedik.

Egy dolog biztos. Amikor megláttam Andy Warhol nevét, akkor azonnal kattintottam, és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Annyira tetszik mindegyik minta, hogy szerintem élből a box-ot szeretném megvenni, amiben háromféle zokni van. Mivel limitált szériás, szerintem érdemes gyorsan nyúlni utána, mert aztán később majd sírunk, ha elfogyott.