Összeroppant bőröndöt árulnak, elég sok pénzért, de nagyon menő

Posted on 2020-01-29 by B. Szabó Lívia

Amikor megláttam a polcon, azt hittem, hogy egy vicc az egész. Egymás mellett sorakoztak az összenyomkodott, sérült bőröndök. Nem volt rajtam szemüveg, így közelebb mentem, és akkor láttam meg, hogy ez egy koncepció. 

Régóta nézelődöm bőrönd fronton, mert sokat ingázom két ország között, és így elég jól kihasználnám az utazásaim során. Arra gondoltam, hogy mivel gyepálnám rendesen, ezért olyat veszek, amiről azt gondolom, hogy hosszú évekig kiszolgál. Valahogy úgy vagyok vele, hogy az ember nem vásárol minden évtizedben egy új koffert. Sajnos a nagyobb márkák is így vannak vele, és olyan árakat szabnak a termékeiknek, hogy a végén még azt is meggondolom, vajon nem lenne-e érdemes inkább egy autót venni. Persze ez túlzás volt, de ha valaki szeretne mondjuk egy olyan bőrönd szettet, ami márkás, és három darabból áll a kollekció, – egy kabinméretű darabból, egy közepes bőröndből és egy hosszabb utakra tervezett nagyobb bőröndből – akkor ha a három termék árát összeadom, már ki is jön egy tíz éves gépjármű ára, mondjuk a futottak még kategóriából. 

Van egyébként egy abszolút kedvencem, aminek most nem mondom ki a nevét, mert nem róla akarok beszélni. Szeretnék mutatni nektek egy olyan darabot, amit Svájcban találtam, és ami majdnem eltérített attól, hogy azt a bizonyos másik márkát válasszam. Amikor megláttam a polcon, azt hittem, hogy egy vicc az egész. Egymás mellett sorakoztak az összenyomkodott, sérült bőröndök. Nem volt rajtam szemüveg, így közelebb mentem, és akkor láttam meg, hogy ez egy koncepció. 

Hiszen mi az első dolog, ami miatt aggódunk, amikor megveszünk egy bőröndöt? Az, hogy azok, akik nem fizettek érte, majd jól össze-vissza dobálják a reptéren és hazavágják a gurulóst. 

A Crash Baggage elmélete pont az, hogy ezek miatt a táskák miatt már nem kell aggódni, mert már amúgy is össze vannak törve. Így amikor utazunk, akkor lekerül rólunk ez az iszonyatos teher, hogy azon kattogunk, hogy vigyázzunk a bőröndre. Erről eszembe jut egy jelenet az egyik filmből, amikor a csajok a reptéren vannak, feldobják a koffert a szalagra, és az egyik odaszól a rakodónak, hogy

“ohhhhhhh please super super super gentle, thank you”. 

Valahol érthető is, mert vannak olyanok, – még ha nem is túl sokan – akik igenis kifizetnek egy hat számjegyű összeget egy kabinbőröndre. Teszik ezt azért, mert jobb minőséget szeretnének, ami húsz év múlva is bőrönd, vagy csupán azért, mert szeretik a drágább holmit, ami miatt nem szabad senkit bántani! Mindenki azt vesz magának amit akar. 

A lényeg, hogy a Crash Baggage is elég drága. Átszámolva az árát, hozzávetőlegesen annyiba kerül, mint egy Samsonite. Azt nem tudom, hogy tartósságát tekintve is annyi ideig bírja-e, de bíztató, hogy a bőrönd ABS-ből, vagyis akrilnitril-butadién-sztirolból készül, ami egy jó ütésálló és hőálló anyag. Emellett a Crash Baggage a gyártás során felhasznál még polikarbonátot, mely anyag rendkívül ellenálló az olyan külső hatásokkal szemben, mint a szélnyomás, jégverés, hőhatás. Szóval elmondhatjuk, hogy ezek a termékek is eléggé strapabíróak. 

A márka kínálatában van mindenféle méret, amit egy utazó megkövetel, kicsi, közepes, nagy, és az a színpaletta, amiből lehet választani, szinte zavarba ejtő. Sőt a felületét tekintve van olyan, ami  bordázott és, van olyan, ami sima. Most, hogy ezt így leírtam, olyan, mintha nem is a bőröndről beszélnék..… na mindegy. 

Az igazán bevállalósak egyébként olyat is vehetnek, ami teljesen átlátszó. Van ebben valami kihívás, mert ki szereti, ha belelátnak a cuccai közé? Talán csak azok, akik nagyon biztosak mindenben, vagy akik még egy bukdácsoló bőröndben is katonás rendet tudnak tartani. 

Akárhogy is választunk, tény, hogy a márka nem lőtt mellé a fő üzenettel.  A lényeg, hogy az utazás során élvezzünk minden percet, és a legkevésbé se aggódjunk, hogy a bőrönd látja kárát.